Финикс Сънс е на път да добави нова звезда към отбора си, след като е близо до привличането на лидера на Уошингтън Уизърдс Брадли Бийл. 

Основните параметри по сделката вече са уточнени, като всичко ще бъде оформено окончателно в следващите дни. Слънцата обаче със сигурност ще се сдобият с още един сериозен реализатор. 

В замяна Уошингтън ще получи Крис Пол, гардът Ланди Шамет, няколко избора от 2-ия кръг на Драфта, а освен това други избори между двете организации ще бъдат разменени. 

Бийл, който бе единственият в НБА, който имаше клауза в договора си, че не може да бъде трансфрериран, се е отказал от нея, за да може сделката да стане възможна. Миналата година той подписа 5-годишен договор с отбора срещу 251 милиона долара. 

„Процесът бе крайно труден, като трябваше да бъдат преодолени много препятствия, но благодарение на ръководството на Уизърдс всичко е на път да бъде разрешено“ заяви агентът на играча Марк Бартълстийн пред ESPN. 

С привличането на Бийл Финикс показва, че иска титлата на всяка цена. В негово лице отборът ще разполага с трима от топ 20 на най-добрите реализатори, които все още играят. Кевин Дюрант е втори със средно 27,2 точки, Девин Букър е 11-и с 23,9, а Бийл е 17-и с 22,4. 

Отборът ще надвиши сериозно тавана на заплати, тъй като има и ДеАндре Ейтън, но това явно не е проблем за новия собственик Мат Ишбиа.