Както се очакваше френското чудо Виктор Уембаняма бе избран под №1 от Драфта в НБА тази нощ. 

Сан Антонио имаше късмета да избира първи и естествено се спря на играча, от когото мнозина очакват да промени Лигата. Шпорите за трети път имаха шанса да избират първи, след като през 1987-а се спряха на Дейвид Робинсън, а през 1997-а на Тим Дънкан. 

Уембаняма е на 19 години, но вече има сериозен опит от френската лига, където през последния сезон игра финал с Левалоа и записа средно по 21,4 точки и 10,4 борби през кампанията. 

Той е висок 220 см., но размахът на ръцете му е 240 см.Освен това е много подвижен и бърз, като притежава добра стрелба от средно и далечно разстояние, което ще го направи кошмар за съперниците, въпреки че все още изглежда малко слаб. 

„Това вероятно е най-хубавата вече в живота ми. Мечтаех за това от дълго време и ето, че мечтата се сбъдна. Просто е невероятно!“ заяви Уембаняма, който се очаква да играе в Лятната лига следващия месец. 

Под №2 Шарлът все пак се спря на крилото на Алабама Брандън Милър, въпреки че се колебаеше до последно между него и Скуут Хендерсън, който бе взет под №3 от Портланд. Милър имаше по 18,8 точки и 8,2 борби през последната година, а Хендерсън идва от Лигата за развитие със 16,5 точки, 5,4 борби и 6,5 асистенции. Остава да се види все пак дали Блейзърс ще го задържат или ще го трансферирът в търсенето на голяма звезда, която да играе с Деймиън Лилард. 

Близнаците Томпсън пък сътвориха история, след като станаха първите брята избрани в топ 5 на един и същи Драфт. Амен бе взет под №4 от Хюстън, а Детройт избра като 5-и Осър. 

Очакванията бяха да се случат доста сделки около Драфта, но всъщност такива нямаше. Все пак няколко часа преди церемонията в Ню Йорк стана ясно, че ветеранът Крис Пол ще бъде съотборник със Стеф Къри в Голдън Стейт. 

Преди няколко дни гардът бе пратен от Финикс в Уошингтън по сделката за Брадли Бийл, но Уизърдс бързо се съгласиха даго дадат на Уориърс в замяна на Джордън Пуул и бъдещи избори от Драфта. Пуул направи лош последен сезон, а и скандалът между него и Дреймонд Грийн през миналата година, когато съотборникът му го удари, накараха Войните да се разделят с един от тях, като логично изборът падна върху него, след като целта е Грийн да бъде задържан на всяка цена.