Най-добрият български баскетболист Александър Везенков получи поредното си признание в Гърция. Асът на Олимпиакос бе избран за втори пореден път за най-полезен играч на гръцкото първенство. Въпреки че кампанията приключи в средата на юни, организаторите на надпреварата чак сега обявиха носителите на най-значимите индивидуални награди.

Везенков печели статуетката за MVP в Гърция за общо трети път в кариерата си, след като досега имаше и една с отбора на Арис през 2015-а, когато се превърна и в топреализатор на първенството.

През миналия сезон българинът отново отвя конкуренцията в битката за отличието, което се превръща в историческо за него. По този начин той се превърна в петия играч в историята с последователно спечелени MVP награди след Никос Галис, Панайотис Фасулас, Димитрис Диамантидис и Ник Калатес.

В гласуването на капитаните и треньорите Везенков е получил 75% от вотовете. Процентът му е още по-голям сред журналистите - 78%, като зад него с по 5%. остават съотборникът му Костас Слукас и Силвен Франциско от ПАОК. Феновете пък му дават предимство с близо 52%, като най-близкият му съперник е Яник Франк от ПАОК с 3%. Освен това националът ни е избран и за най-популярния играч в гръцкото първенство.

Както е известно, Везенков и Олимпиакос триумфираха с 14-ата си шампионска титла на Гърция, след като загубиха само един мач през целия сезон. Момчетата на Йоргос Барцокас надиграха Панатинайкос с 3-1 победи, като за MVP на финалната серия бе избран Томас Уолкъп.