Фантастичен мач на Алекс Симеонов помогна на националния тим по баскетбол на България да победи Австрия с 83:71 в Ботевград във втория си мач от групата в предварителните европейски квалификации. 

Крилото на ЦСКА завърши с 29 точки, 11 борби, 3 откраднати топки, 3 чадъра и КПД от 39 при успеха, оставайки на паркета 31 минути. Националите отново допуснаха неточности, но все пак спечелиха. 

Нашите изиграха слаба първа четвърт, след като стрелбата им отдалеч не вървеше и губеха с 15:20 след нея. Пасивът се увеличи до 7 малко след началото на втория период, но серия от 14:0 ни върна предимството, макар че българите бяха 3 от 19 отдалеч в средата на втория период. Гостите пък останаха без точка повече от 7 минути, на момчетата на Росен Барчовски не използваха максимално добре предимството си. Те все пак водеха с 34:27 след 19:7 във втората част. 

В началото на третия период нашите бързо дръпнаха с 41:29 след силни изяви в защита и добри стрелби. Алекс Симеонов бе лидера на България със 17 точки до този момент, а след това разликата остана двуцифрена. 

В средата на последния период гостите се доближиха до 5, но националите удържаха и успяха да направят успеха си по-категоричен, взимайки реванш за загубата от Норвегия преди 3 дни. Павлин Иванов добави 25 точки за успеха, а в следващия си мач тимът ще приеме норвежците следващата събота.