България разби Норвегия с 91:69 във второто си домакинство от предварителните евроквалификации по баскетбол. Така успех при гостуването на Австрия в сряда тимът на Росен Барчовски ще завърши на първо място в групата, което е и целта. 

Нашите бяха доста по-добри от съперника и заслужено триумфираха с голяма разлика, взимайки реванш за поражението си с 6 точки от съперника преди 10 дни. 

Малко преди началото Александър Везенков получи знака за почетен гражданин на Ботевград и допълнително надъха феновете и играчите. Вместо Иван Алипиев в стартовите 5 попадна Лъчезар Димитров, който вкара и първия кош от игра, давайки аванс от 5:0 за нашите. Българите дръпнаха с 15:4, но разликата падна до 20:14 след първия период. 

Вторият обаче започна със серия от 7:0 за България, а Иван Алипиев се включи отлично от пейката и бързо натрупа 11 точки. Разликата се вдигна до 35:19, но скандинавците вкараха веднага 9 поред. Все пак домакините се стегнаха и до почивката поведоха с 50:34.

След паузата разликата бързо стана 20 и всичко бе ясно, като до края мачът се доиграваше. Константин Костадинов завърши с 19 точки, 9 борби и КПД от 27, Иван Алипиев добави 18 точки, а Павлин Иванов помогна с 12 и 6 асистенции за категоричния триумф. Българите показаха отлична стрелба, като вкараха 59,6% от опитите си и бяха 11 от 23 от тройката.