Стив Кър спечели първия си мач като национален селекционер на САЩ по баскетбол, след като тимът срази Пуерто Рико в контрола със 117:74 в Лас Вегас. 

Американците се готвят за световното първенство, което започва на 25 август и макар и с доста подмладен състав, са твърдо решени да спечелят златото, след като през 2019-а загубиха още на 1/4финалите от Франция и останаха 7-и в крайното класиране. 

Кър, който замени легендата Грег Попович, видя слабо първо полувреме, след което тимът му водеше само с 50:43. След това обаче звездите от НБА се стегнаха, затегнаха защитата и след 67:31 след паузата, стигнаха до категоричния триумф. 

„Мисля, че двубоят бе много полезен, тъй като целта ни е да свикнем с правилата на ФИБА и интерпретациите на някои ситуации. Това е част от процеса с идеята да знаем с какво ще се срещнем“ заяви Кър, който започна с петица включваща Джейлън Брънсън, Антъни Едуардс, Микел Бриджис, Брандън Инграм и Джарън Джаксън. 

Тимът вкара само 6 тройки, но предизвика много грешки, действайки с агресия и желание. Камерън Джонсън вкара 15 точки, а Антъни Едуардс добави 12. Всички обаче получиха добри минути, освен Джош Харт, който получи почивка.