Германия стресна здраво баскетболистите на САЩ, но американците все пак спечелиха с 99:91, за да завършат с баланс от 5-0 в контролите преди световното първенство, което започва в петък. 

Мачът се игра в Абу Даби, а европейският тим игра доста силно, като отвори аванс от 16 точки в третата четвърт, благодарение на активна защита и капани, които нарушиха ритъма на опонента. 

Все пак звездите от НБА демонстрираха класа, въпреки че загубиха борбата под двата коша с 35-46. Серия от 18 поредни точки за тях в последния период се оказаха решаващи за обрата. 

Антъни Едуардс от Минесота наниза 34 точки за победителите, вкарвайки 11 от 20 опита от игра. Тайрис Халибъртън реализира 17 от своите 18 точки през второто полувреме, като бе ключов и със своята защита. Остин Рийвс помогна с 16 точки. 

Денис Шрьодер водеше Германия с 16 точки и 10 асистенции, като височината на Бундестима определено създаде проблеми на фаворита. Американците започват световното в събота срещу Нова Зеландия, като ще играят още с Гърция и Йордания. Германците са в доста трудна група с Финландия, Австралия и Япония.