Баскетболистите на Сърбия отново са в топ 4 на света, след като сразиха Литва с 87:68 в първия 1/4финал. Това е трето участие в тази фаза на съседите ни в последните 4 първенства, като през 2014-а бяха на финал. 

Много силна отборна игра донесе успеха на сърбите, които доминираха в правоъгълника с 48:24 точки, при точките след грешки с 21:8 и при точките от резерви – 38:11. 

Литовците започнаха с няколко точни стрелби отдалеч и в средата на първата част поведоха с 6 точки, но сърбите се окопитиха и бързо заличиха пасива си. 

Във втората четвърт балканският тим затегна защитата, а Богдан Богданович нямаше спиране в атака, като натрупа 18 точки до почивката. Балтийците продължиха лесно да губят топката, нападенията им станаха трудни и след тройка на Богданович в последните секунди на полувремето Сърбия дръпна с 49:38. 

Литовците откриха третия период с 5 поредни точки, но сърбите останаха спокойни, продължиха да играят много комбинативно и без грешки, за да вдигнат преднината си до 18 точки при 73:55 преди последните 10 минути и всичко бе ясно. 

Богдан Богданович завърши с 21 точки, Филип Петрушев добави 17, а победителите реализираха 55% от стрелбите си, ограничавайки съперника до само 43% и едва 32% от тройката.