В страхотен мач Германия надви Латвия с 81:79, за да се класира за първи път на полуфинал на световно първенство по баскетбол от 2002-а година. На полуфинала сега предстои сблъсък със САЩ. 

Двубоят мина през 7 равенства и 15 смени на водачеството, като Бундестимът преодоля ужасен мач на лидера си Денис Шрьодер, който реализира 4 от 26 стрелби от игра. 

Латвийците отново играха фантастично и бяха на път да направят нов грандиозен обрат в последвата четвърт, като имаха и стрелба за победата, но не успяха да спечелят. 

Иначе балтийците започнаха силно, докато съперникът им изпитваше трудности в атака, като най-вече Денис Шрьодер започна със серия пропуски. 

Давид Бертанс пък наниза няколко тройки за Латвия, който дръпна с 13:3 в началото, но все пак до края на първата част германците се съвзеха и стопиха разликата до 13:16. 

Във втория период Бундестимът, за който след няколко пропуснати мача се завърна Франц Вагнер, поведе, но без да може да се откъсне, а мачът продължи кош за кош. Шрьодер все още нямаше точка, а паузата дойде при 36:34 за Германия, а след нея  здравата битка продължи. 

Шрьодер реализира първата си стрелба след 12 поредни пропуска, но латвийците оставаха отдадени и борбени, като последната четвърт започна при 62:59 за Германия.  

Серия от 8:0 на старта на последния период даде предимство от 11 точки на Бундестима, а след това разликата стигна и 14. Три поредни тройки на Латвия обаче върнаха надеждите на отбора, а Шрьодер продължаваше да пропуска преди все пак да реализира с поднасяне за 76:69. Нови 3 точки на гарда успокоиха съвсем германците, но все пак разликата бе свалена до 4 минута и половина до сирената. 

Фойтман пропусна, а Жагарс реализира с поднасяне. Шрьодер пропусна на другия край, но Тайс взе борбата и бе фаулиран, вкарвайки и двата опита. Жагарс пак реализира при мисмач, а след пропуск на Шрьодер латвийците получиха шанс, но Давис Бертанс пропусна със сирената и Германия оцеля. 

Франц Вагнер вкара 16 точки за победителите, които доминираха при борбите с 14:6 в нападение, като вкараха 13 точки срещу 0 от грешки, 12:2 бе предимството им на бърза атака, 20:8 точки от втори шанс и 44:6 точки от пейката. Артурс Жагарс Бертанс водеше Латвия с 24 точки, а Давид Бертанс добави 20.