Суперзвездите от НБА вече обмислят възможността да станат част от отбора на САЩ за Олимпиадата в Париж догодина, твърдят източници пред ESPN. 

Американците останаха 4-и на световното по баскетбол, но не бяха с най-големите си играчи, които сега са склонни да станат част от отбора, който спечели златото на последните 4 Олимпиади. 

ЛеБрон Джеймс, който има титли от 2008 и 2012 и тогава ще бъде на 39 години, заедно с Антъни Дейвис и Стеф Къри, е възможно да се присъединят към състава. Крис Пол, който е с 2 титли и Кевин Дюрант с 3, също са в групата на желаещите. 

Към тях обаче могат да се присъединят и част от баскетболистите, които триумфираха в Токио, сред които са Джейсън Тейтъм, Девин Букър и Дреймонд Грийн. 

Много неща ще зависят от здравословното състояние на звездите и това как ще се развие предстоящия сезон в НБА, но тези информации все пак са доста оптимистични за феновете на отбора. 

По традиция американците винаги оценяват най-високо Олимпиадата като форум и това е показателно, че спечелиха само 2 от последните 6 световни първенства, като на последните два турнира останаха дори извън медалите. А и обикновено след провал те съставят възможно най-силния тим, за да се реваншират.