Ветеранът Дуайт Хауърд няма да играе за Голдън Стейт Уориърс, въпреки че през тази седмица тренира с отбора, съобщават американските медии. 

37-годишният център, нирачан Супермен, работи с Дреймонд Грийн и Крис Пол и проведе срещи с хора от организацията в рамките на два дни, но в крайна сметка Войните са преценили, че няма да го връщат в НБА. 

8-кратен участник в Мача на Звездите и трикратен защитник на годината, Хауърд игра в Тайван през последния сезон, където записа по над 23 точки средно на мач. 

Голдън Стейт търсят висок играч, както и крило, но са решили да изчакат преди да вземат решение кого да привлекат, което може да стане и след като сезонът започне. 

Тренировъчният лагер на Уориърс започва на 3 октомври, като Стеф Къри и компания искат отново да бъдат претенденти на Запад, след като през миналия сезон отпаднаха във 2-ия кръг на плейофите. 

Засега не е ясно дали друг отбор от Лигата има интерес към Хауърд, който за последно игра за ЛА Лейкърс, като през 2020-а успя и да спечели титлата с Езерняците.