Около месец остава до началото на сезона в НБА, но най-голямата интрига в момента все още е къде ще бъде трарсфериран гардът на Портланд Деймиън Лилард. Според американските медии в момента има неочакван фаворит за него. 

Седемкратният участник в Мача на Звездите поиска да премине в друг отбор в началото на юли, след като не остана доволен от визията на Блейзърс за бъдещето и привличането на Скуут Хендерсън, избран под №3 от Драфта. 

Вече на 33 Лилард иска да печели в момента, което с Пионерите няма как да се случи, макар че винаги е твърдял, че иска да остане в  отбора. 

Неговото желание е да премине в Маями, което бе известно още от началото, но Портланд не е доволен от това, което Горещите предлагат и вече от доста време разговорите с тима от Флорида са спрени. 

Сега ESPN съобщава, че Торонто се превръща в неочакван фаворит за Лилард, за когото може да предложи солидни играчи, сред които би могъл да бъде дори лидерът на отбора Паскал Сиакам. 

Усещането отвъд океана е, че Лилард ще бъде трансфериран преди официалното начало на предсезонните лагери, които стартират на 3 октомври. Предишният ден обичайно е отделен за среща с медиите, като според слуховете е малко вероятно най-добрият реализатор в историята на Портланд да бъде в отбора тогава. 

През  миналия сезон той записа по над 32 точки на мач, но Блейзърс отново не успяха да стигнат до плейофите и явно влизат в процес на преизграждане. В последните години Лилард имаше и някои контузии, но въпреки това остава една от големите звезди в Лигата.