И без Александър Везенков Олимпиакос надви големия си съперник Панатинайкос в суперсблъсък от 1-ия кръг на Евролигата. 

Финалистът в турнира от пролетта спечели с 88:78 след продължение като гост един истински трилър, в който драмата бе пълна. 

Червено-белите изоставаха през повечето време срещу обновения си противник, като в един момент пасивът стигна 10 точки. 

Серия от 11:0 даде предимство на Олимпиакос, но след това Детелините отново поведоха, за да се стигне до 74:74 и пропуски и от двете страни да спечелят. 

В продължението бившият тим на Везенков вкара първите 12 точки, за да стигне до успеха, като ключови изяви имаха Найджъл Уилямс-Гос и Никола Милутинов. Първият завърши с 16 точки, а вторият с 15 и 7 борби. Много силно играха обаче и Алек Питърс – дабъл-дабър от 17 точки и 10 борби и Томас Уолкъп – 16 точки. 

За Зелените Костас Слукас се отчете с 20 точки срещу бившия си отбор, като пропусна да донесе успеха със сирената. Хуанчо Ернангомес добави 13 и 10 борби, а дабъл-дабъл от 10-10 имаше и за Матиа Лесор, но и това не бе достатъчно. 

Продължение имаше и в Истанбул, където Фенербахче надви Олимпия Милано с 85:82, докато Реал Мадрид взе испанското дерби след 79:77 като гост над Баскония. Факундо Кампацо завърши само с 2 точки, но те бяха победните 107 секунди до сирената.