Никола Йокич стартира сезона с трипъл-дабъл, а Денвър удари ЛА Лейкърс в нощта, в която получи шампионските си пръстени и вдигна шампионското знаме за титлата в НБА от миналата кампания. 

Жокера завърши с 29 точки, 13 борби и 11 асистенции при успеха над Езерняците със 119:107. Джамал Мъри добави 21 точки, а Кентевиъс Колдуел-Поуп вкара 20 за победителите, които реализираха 52,7% от стрелбите си от игра. 

Въпреки емоциите от тържествената церемония преди мача, Нъгетс поведоха с 18 точки рано, а след като в  началото на последния период разликата падна до 3 точки, успяха бързо да си върнат контрола. 

ЛеБрон Джеймс водеше Лейкърс с 21 точки, но бе ограничен до 29 минути игра, като треньорът Дарвин Хам потвърди, че през тази кампания Краля ще бъде с понамалени минути. Антъни Дейвис бе едва 6 от 17 от игра, а разликата дойде най-вече от ефективността на домакините, които вкараха 4 тройки повече и имаха предимстно при асистенциите с 29-23. 

Много интересен бе и другият мач от първия ден, в който Финикс измъкна 108:104 срещу Голдън Стейт като гост. Кевин Дюрант бе посрещнат топло от феновете на Уориърс в първия си мач в тяхната зала от 2019-а насам и въпреки че бе едва 7 от 22 от игра, отборът му се измъкна. 

Слънцата водеха с 15 на почивката, но загубиха третия период с 19:40. Въпреки това в последната част затегнаха защитата, а Девин Букър, който вкара 32 точки, имаше важни отигравания за успеха.