Реал Мадрид удари Барселона за трети път на баскетбол от началото на сезона, печелейки този път с драматичното 65:64 в Евролигата. 

Кампанията започна преди малко повече от месец, но Кралете вече успяха да победят големия си опонент първо за Суперкупата, след  това в първенството, а сега и в мач от Европа. 

Барса стартира силно и в средата на втората четвърт поведе с 30:16. Реал обаче се събуди и не само че вкара 12 поредни точки до почивката, а след това реализира още 4 в началото на третата част, за да поведе след серия от 16:0. 

23:11 в третата четвърт осигури солиден аванс на домакините, които продължиха да се откъсват, докато съперникът им психологически допусна сериозен срив в представянето си. 

Разликата бе двуцифрена, когато в последния период Барса се вдигна и направи страхотна серия, за да изравни при 59:59 в последната минута. Последваха два наказателни за Факундо Кампацо 30 секунди преди края, след което Барса пропусна при атаката си. Кампацо вкара веднъж от линията, но и Саторански се пропука, след което Кампацо също реализира веднъж за 63:60. 

Оставаха секунди, когато Саторански опита да стреля от невъзможна позиция и съдиите отсъдиха фал при стрелба, което означаваше 3 наказателни. Реферите прегледаха отново ситуацията и потвърдиха първоначалното решение. Невероятна драма. Саторански обаче пропусна още при първия си опит. След това вкара втория и пропусна нарочно третия, но борбата бе за Хезоня и Реал оцеля след два точни опита от линията, въпреки че Абринес вкара тройка малко преди края. 

С успеха Белите останаха без поражение от старта на кампанията – 13 поредни победи във всички турнири. Габриел Дек вкара 20 точки за Реал, а Венсан Поарие добави 18. За Барса Ян Весели се отчете с дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби. 

Иначе се изигра и сръбското супердерби, в което Партизан обърна Цървена Звезда с 88:86 след 35:21 в последната четвърт. Алекса Аврамович имаше вдъхновяващи изяви в последния период и завърши с 14 точки.