Френското чудо Виктор Уембаняма и съотборниците му от Сан Антонио шокираха фаворита Финикс, печелейки със 115:114 мача помежду им от НБА. 

Шпорите изоставаха с 20 точки в третата четвърт, а първият им аванс дойде едва секунда преди края, когато Келдън Джонсън открадна топката от Кевин Дюрант и завърши с трудно поднасяне. 

Героят вкара 27 точки за победителите, които спечелиха с 33:19 последната четвърт. Уембаняма пропусна първите си 5 стрелби, но след това се отчете с впечатляваща забивка, за да приключи мача с 18 точки и 8 борби. 

„Невероятно съм горд от момчетата. Допуснахме груби грешки, но не спряхме да се борим и това е най-важното“ заяви треньорът Грег Попович, чийто тим е с баланс 2-2. Слънцата са същите показатели, след като отново бяха без Девин Букър и Брадли Бийл. 

При ситуацията в края, когато Дюрант загуби топката, хванат в капан, треньорът на Финикс Франк Вогъл претендираше за неотсъдено нарушение, но така или иначе Слънцата сериозно се провалиха, след като Кей Ди пропусна с обръщане със сирената. 

В другите два мача от деня Ню Йорк отнесе Кливланд като гост със 109:91, а ЛА Клипърс се справи с Орландо със 118:102, след като преди мача играчите посрещнаха и Джеймс Хардън в съблекалнята.