В ЛА Лейкърс изобщо не са доволни от начина, по който съдиите свират срещу суперзвездата ЛеБрон Джеймс и са поискали обяснение от НБА. 

В последния мач срещу Маями, който бе загубен драматично със 107:108, имаше няколко случая, в които сериозни нарушения срещу Краля бяха подминати и в резултат той изпълни едва 4 наказателни удара. 

В резултат Езерняците са изпратили до офиса на НБА няколко видеоситуации, в които ясно се вижда, че арбитрите подминават фалове срещу ЛеБрон и искат някакво логично обяснение. 

От началото на сезона, колкото и малко мачове да са минали, Джеймс има средно по 5,7 изпълнени наказателни, което е най-ниското постижение в кариерата му и определено е странно, след като той остава един от най-силните играчи на пробив, но получава нарушения в едва 6% от случаите, в които тръгне към коша. 

„Аз не получавам еднакви обяснения. При един опит  за забивка бях ударен с лакът, а нарушение не последва. Единият съдия ми каза, че защитникът е скочил нагоре с 2 вдигнати ръце, което изобщо не бе вярно, а другите двама ми казаха, че не са видели добре. Просто не знам какво да кажа. Опитвам се да бъда спокоен, но е странно да заставам на линията по едва 3-4 пъти на мач“ заяви ЛеБрон, чийто тим е с баланс 3-4.