Приказката на Александър Везенков в “Сакраменто” май няма да продължи дълго, пише "24 часа". Това твърдят редица реномирани баскетболни специалисти, които отблизо следят НБА. За това загатна още преди дни журналистът Шамс Чарания, а вчера специализирано издание потвърди същото.

Спортист №1 на България за миналата година подписа с “Кингс” 3-годишен договор през лятото, но по всичко изглежда, че още в началото на следващата година ще има нов отбор. Очаква се Везенков да бъде включен в част от мегасделка между три отбора - неговия “Сакраменто”, “Чикаго” и “Торонто”.

Настоящият отбор на българина се опитва да се подсили с още една звезда. И иска да използва Везенков като разменна монета. Както “24 часа” писа, най-полезният играч в Евролигата за изминалата година вече е избор номер 3 на своята позиция в ротацията на треньора Майк Браун. Той няма да получава много игрови минути, а на българина му се играе, естествено.

От “Кингс” са хвърлили око на двама играчи - Зак Лавин от “Чикаго” и Паскал Сиакам от “Торонто”. Ако се стигне до една от двете планирани сделки, “Сакраменто” ще се раздели освен с Везенков също и с още няколко играчи, които имат по-периферна роля в състава им. А също така “Кингс” ще отстъпят своя избор в драфта.

По-голяма изглежда вероятността Везенков да премине в “Чикаго” и така да заиграе в бившия отбор на легендата Майкъл Джордан. “Булс” има нужда от свежи и млади попълнения, тъй като в последните сезони не успява да стигне до заветната цел - класиране в плейофите.