Лидерът Черноморец записа осма поредна победа в НБЛ, след като надви още един от претендентите за титлата - ЦСКА, с 95:82 в зала „Бойчо Брънзов“. В самия край треньорът на гостите Росен Барчовски бе изгонен за второ техническо нарушение. Тимът му изигра изключително слаб мач и с пет успеха и три поражения заема третото място.

Лидерът стартира срещата с много атрактивни отигравания, а след силно включване на Шон Смит бързо дръпна с 12:3. ЦСКА продължаваше да има проблеми и в двете фази на играта, правеше повече грешки и след десет минути игра изоставаше с 16:26.

Близо четири минути след началото на втория период нито един от двата тима не успяваше да се разпише, преди нова тройка на Смит да вдигне още разликата. Макар процентите на домакините също да паднаха, те продължаваха да поддържат солиден аванс и на почивката се оттеглиха при 45:29.

Преднината на Черноморец достигна 18 точки след паузата. Водени от разигралия се Георги Боянов, на няколко пъти „червените“ стопяваха пасива си само до 9. Васил Евтимов пък започна да изпитва сериозни проблеми с ротацията си, след като Андрей Иванов и Милен Захариев трябваше да седнат на пейката с по четири фала, а Травис Макконико натрупа три само в тази четвърт. Въпреки това бургаският тим изгуби частта само с 2 точки и преди решителния период бе напред със 73:59.

Кейлъб Уесън и Александър Радукич отново скъсиха дистанцията в началото на заключителните десет минути, но до края домакините успяха да поддържат солидна преднина и да спечелят, макар и без изгонения в средата на последната част Травис Макконико.

Христо Захариев бе над всички за победителите с 27 точки, с 21 и 7 борби е Травис Макконико.

За ЦСКА Георги Боянов записа 20 и 7 борби, 19 има Брандън Йънг.