Баскетболистите на ЛА Лейкърс спечелиха финала на първия междинен турнир в историята на НБА и грабнаха трофея след 123:109 срещу Индиана Пейсърс. 

Езерняците водеха почти през цялото време и като цяло не оставиха съмнение в превъзходството си, за да триумфират с отличието в първото издание на надпреварата. 

Индиана започна както се очакваше – с високо темпо и стрелби отдалеч, докато Езерняците търсиха предимно пробивите в близост до коша и още до почивката нанизаха 52 точки от правоъгълника, като играеха и добре в защита. 

Остин Рийвс вкара 22 в първите 2 части, в които калифорнийци не реализираха нито една тройка, което помогна на Пейсърс да губят само с 60:65. Антъни Дейвис обаче бе с дабъл-дабъл на полувремето от 17-11, а Тайрис Халибъртън бе ограничен само до 7 точки.  Като цяло Пейсърс стреляха лошо – 36% и на този фон пасив от 5 бе съвсем приемлив за тях. 

След паузата разликата стана двуцифрена, но калифорнийци така и не успяваха да се откъснат окончателно. Интригата се запазваше и в средата на последната част предимството на Лейкърс падна до 99:102. 

Кам Редиш обаче вкара тройка, едва втората за отбора в мача и даде началото на серията от 13:0, след която всичко приключи. Пейсърс останаха без точка повече от 3 минути и трябваше да признаят предимството на противника. 

Антъни Дейвис се отчете с чудовищни показатели от 41 точки, 20 борби, 5 асистенции и 4 чадъра, а ЛеБрон Джеймс добави 24 точки и 11 овладени топки, като очаквано бе избран и за МВП на турнира. Остин Рийвс вкара 28 от пейката, а победителите имаха забележителните 86 точки от правоъгълника, като през цялото време играха с ясна идея и стратегия какво да правят. 

Тайрис Халибъртън бе под нивото си, макар и да приключи с 20 точки и 11 асистенции за Пейсърс, чийто проблеми в защита бяха сериозно експлоатирани от Лейкърс, но въпреки това като цяло представянето на отбора беше повече от добро.