Барселона най-после победи Реал Мадрид на баскетбол през сезона, след като взе успех с 83:78 в 18-ия кръг на Евролигата и нанесе второ поражение на Белите в турнира. 

Кралете спечелиха първите 3 мача срещу големия съперник, след като триумфираха за Суперкупата, в първенството и в първия мач в Евролигата. Този път обаче отстъпиха, като решаваща се оказа последната част. 

Двубоят бе много равностоен, като нито един от тимовете не успя да се откъсне сериозно в първите 3 части. 

Реал поведе с 25:21 след първата част, в която Джанан Муса наниза 13 точки, но Барса играеше здраво и затова гонитбата в резултата не спираше. 

В началото на последния период се стигна до леко спречкване между Лапровитола и Чачо Родригес, след което каталунците направиха страхотна серия от 14:0, за да дръпнат със 74:62, а Реал повече от 4 минути и половина бе без точка. 

Гостите успяха да се окопитят е стопиха пасива си до 80:75, като при този резултат Муса пропусна от тройката, след  което Нико Лапровитола вкара 3 точки на другия край и подпечата успеха. 

Аржентинецът завърши с 14 точки и 8 асистенции, но големият герой бе Ян Весели, вкарал 27 точки. Преди мача Барса бе със 7 загуби в 8 двубоя във всички турнири и сега този триумф дойде точно на място, като след него тимът подобри баланса си до 12-6, докато Реал е с 16-2. Джанан Муса водеше гостите с 19. 

В друг мач американецът с български паспорт Коуди Милър-Макинтайър донесе победата на Баскония над Панатинайкос със 75:73 след кош в последната секунда.