Цървена Звезда взе голямото дерби с Партизан в  Евролигата след 88:72 пред френетичните си фенове в „Щарк Арена“ в Белград, като на мача присъстваха около 20 000 души. 

Звездашите не оставиха съмнение в превъзходството си, като дръпнаха още от началото и след това поддържаха солиден аванс. 

Червено-белите се откъснаха още след средата на първата част след много по-комбинативна игра, която донесе 8 точки на Фреди Гилеспи за периода, а и силна защита. 

След 24:13 след първите 10 минути, предимството продължи да се вдига, като стигна 20 точки, а след тройка на Милош Теодосич със сирената за край на първото полувреме, авансът стана още по-голям – при 50:29. 

В третата част разликата малко падна, за да слезе до 9 при 77:68 след тройка на Франк Камински малко повече от 3 минути преди края. Пънтър веднага открадна след прекъсването, но не успя да вкара, за да дойде тройка на Рокас Гиедрайтис, който подпечата успеха на Звезда. 

Литовецът бе един от шестимата за победителите с двуцифрен актив, като вкара 14 точки, колкото имаше и Фреди Гилеспи. С 16 приключи Неманя Недович, Милош Теодосич добави 13, Адам Ханга 11, а Яго Дос Сантос 10. За Партизан Кевин Пънтър реализира 17. Цървена Звезда е с баланс 8-11, но не е далеч от топ 10, докато местният съперник е с 10-9.