Въпреки солидното си представяне през сезона в НБА eдин от претендентите за титлата - Милуоки Бъкс, реши да уволни треньора си Ейдриън Грифин след само 43 мача. Това означа, че суперзвездите Янис Антетокумпо и Деймиън Лилард ще имат нов наставник. 

Елените са с баланс 30-13 и са втори на Изток, но определено стилът им на игра не е впечатляващ, като имат сериозни проблеми и в защита, което вероятно е в основата и на взетото решение, тъй като получават по над 120 точки средно на мач. 

Освен това се появиха информации за вътрешни скандали, а и напускането на помощник-треньора Тери Стотс в навечерието на сезона бе показателно. Също така се счита, че Грифин просто е загубил и доверието на ветераните в тима. 

Той замени миналото лято Майк Бъдънхолзър, който донесе титлата през 2021-а и още тогава назначаването бе прието донякъде с изненада, заради липсата му на опит, след като досега бе помощник. Отборът обаче привлече Деймиън Лилард и очакванията са да стигне далеч в плейофите, но без защита няма да стане. 

Според информации в американските медии отборът иска бързо да назначи новия си треньор, като ще търси опитен човек и засега за фаворит се счита Док Ривърс, който бе начело на Филаделфия до края на миналата кампания. Има обаче и други опции. 

Следващият мач на Милуоки е срещу намиращия се в отлична форма Кливланд, като за него, а вероятно и за още някой и друг мач след това, начело ще бъде помощникът на Грифин Джо Прънти.