Александър Везенков все пак остана в Сакраменто, след като трансферният прозорец затвори в НБА, а Кралете не направиха голяма сделка, въпреки очакванията за това. 

Калифорнийци са доста колебливи в представянето си и се говореше, че ще опитат да добавят значим играч към състава си, като в сделката може да участва и най-добрият спортист на България, което обаче не се случи. 

Така Везенков, който наскоро пропусна около 2 седмици от сезона заради проблеми в глезена, преди да се завърне в игра при загубата от Детройт, ще доиграе сезона в Сакраменто. Калифорнийци все пак взеха центъра-ветеран Робин Лопес от Милуоки, когото обаче вероятно ще освободят. 

Иначе големи сделки липсваха, като ДеЖонте Мъри от Атланта и Андрю Уигинс от Голдън Стейт останаха в своите отбори. ЛА Лейкърс също не направи нищо, като все пак се очаква тимът да привлече гарда Спенсър Динуиди, който бе трансфериран от Бруклин в Торонто за Денис Шрьодер и след това освободен. 

Сред по-активните отбори  бе Далас, който се подсили с центъра Даниел Гафорд от Уошингтън и крилото на Шарлът Пи Джей Уошингтън в замяна на Ришон Холмс, Грант Уилямс, Сет Къри и избори от Драфта. 

Ню Йорк привлече Боян Богданович и Алекс Бъркс от Детройт за Куентин Граймс, Малакай Флин, Еван Фурние, Райън Арчидиаконо и 2 бъдещи избори от втория кръг на Драфта. 

Филаделфия взе Бъди Хийлд от Индиана за Маркъс Морис, Фуркан Коркмаз и 3 избора от Драфта, като в същото време трансферира Патрик Бевърли в Милуоки. Ветеранът Гордън Хейуърд пък отиде от Шарлът в Оклахома Сити.