Американецът с български паспорт Коуди Милър-Макинтайър сътвори история в Евролигата с невероятно представяне при победата на Баскония над Асвел с 94:80. 

Гардът счупи най-доброто постижение по асистенции в турнира, като даде цели 20, а в същото време направи и 4-ият трипъл-дабъл за всички времена, добавяйки 11 точки и 11 борби. 

„Доволен съм, че спечелихме, а съотборниците ми свършиха страхотна работа, като вкарваха” заяви Милър-Макинтайър, който счупи постижението на Ник Калатес и Факундо Кампацо от по 19 паса в един двубой, като имаше 12 още до почивката. 

„Този рекорд е нещо специално за мен, защото много хора твърдят, че не съм чист плеймейкър, но момчетата ми повярваха и това е доказателство за това кое е най-добрата ми позиция” добами Милър-Макинтайър, който в края на месеца ще играе за България срещу Швеция и Германия в европейски квалификации. 

Той завърши с коефициент на полезно действие от 42, като влезе в компанията на Никола Вуйчич и Ник Калатес, които до момента бяха единствените с трипъл-дабър в турнира, като първият имаше два такива. 

С победата Баскония подобри баланса си в турнира до 14-12 и продължава борбата за топ 6 и директно класиране за плейофите. Милър-Макинтайър пък има средно по 7,9 точки, 4,1 борби, 6,7 асистенции и средно КПД от 12,6 през кампанията.