От Голдън Стейт са направили късен опит да привлекат ЛеБрон Джеймс и да го съберат заедно със Стеф Къри, твърдят американските медии. 

В последния ден за трансфери миналата седмица, от Уориърс са проучвали дали Краля е склонен да се раздели с ЛА Лейкърс, като собственикът Джо Лакъб дори се е свързал с Джийни Бъс, която притежава калифорнийци. 

Той я попитал дали изказаното напоследък разочарование от Джеймс може да бъде тълкувано като възможност за сделка, но Бъс му отговорила, че организацията няма желание да се разделя  със суперзвездата, но все пак му  препоръчала и да говори с представителите на ЛеБрон. 

В крайна сметка агентът на Джеймс Рич Пол уведомил Голдън Стейт, че 39-годишната звезда не иска да напуска Лос Анджелис и така той остана в Лейкърс поне до лятото. 

Говори се обаче, че тогава от Уориърс, а и от Филаделфия, ще опитат да го убедят да пристигне при тях, след като следващата година от контракта му за 51,4 милиона долара, не е гарантирана. 

В момента Лейкърс и Голдън Стейт са 9-и и 10-и на Запад с показатели от 29-26 и 26-25, като правят опити да стигнат до шестицата, където 5-и и 6-и са Финикс и Ню Орлиънс с по 32-22.