Изгряващите звезди дадоха началото на звездния уикенд в НБА и не разочароваха феновете с атрактивни изпълнения. 

Шоуто отново включваше играчи от първа и втора година в лигата, както и такива от Лигата за развитие, които имаха собствен отбор, а останалите бяха разделени в още 3  тима. 

Трите от четирите състава бе воден от легенда свързана с мъжкия и дамския баскетбол в Индианаполис като Джейлън Роуз, Тамика Кечингс и Детлеф Шремпф, а последният отбор бе воден от Пау Гасол. 

Според регламента първо се проведоха два полуфинала до цел от 40 вкарани точки, а след това победителите се изправиха един срещу друг за титлата. 

Първо отборът на Джейлън Роуз победи този на Тамика Кечингс с 40:35 след победен кош на Бенедикт Матърин, който завърши с 18 точки. В този състав бе Чет Холмгрен и мнозина се надяваха на финал между него и Виктор Уембаняма, част от тима на Гасол. 

Само че играчите от Лигата за развитие промениха сценария, като победиха в другия полуфинал с 41:36, въпреки че французинът завърши с 11 точки и 7 борби. Шампионът по забиване Мак Маклънг вкара 12. 

Във финала интригаза съжаление нямаше, като хората на Роуз сразиха съперника си с 26:13, а Джейлън Уилямс от ОКС вкара победната тройка от около 9-10 метра. Серия от 10:0 помогна на играчите от НБА да спечелят, а за МВП бе избран Матърин от Пейсърс, най-вече заради силния си полуфинал. 

Иначе преди това  се проведе и мач на знаменитостите, който включваше играчи от други спортове, музиканти, журналисти и актьори. В крайна сметка тимът на Шанън Шарп победи този на Стивън Ей Смит със 100:91, а лайнбекърът на Далас Каубойс Майка Парсънс избухна с 37 точки и 16 борби за победителите. 

Шоуто се проведе на специален интерактивен ЛЕД-под, който предложи различни анимации и ще бъде използван и в следващите дни. Тази нощ са различните конкурси по умения, стрелба отдалеч и забивки, които ще бъдат ще по-атрактивни.