Миналогодишният победител Мак МакКлънг отново спечели конкурса по забиване в НБА след впечатляваща последна забивка. 

Гардът от Лигата за Развитие, който e висок само 188 см., прескочи Шакил О’Нийл при последния си опит, за да получи максимална оценка 50 и да грабне победата.

Той победи във финала Джейлън Браун и стана 5-ият в историята с последователни победи в надпреварата и 7-ият, който е печелил повече от веднъж. Хайме Хакес и Джейкъб Топин бяха другите двама участници, а изпълненията определено си струваха. 

МакКлънг сложи екипа си от гимназията, където блестеше с изумителните си изпълнения, даде същия на Шак, който вдигна топката над главата си, след което Мак го прескочи, за да забие мощно с гръб към коша. 

„Когато му казах какво да направи, той ме погледна и ми каза: По-добре не пропускай забивката“. Казах му, че няма и се получи наистина страхотно“ заяви МакКлънг, който получи наградата си от легендата Джулиъс Ървинг. 

Другото голямо шоу бе битката на Стеф Къри срещу Сабрина Йонеску, които се надстрелваха отдалеч. Къри спечели с 29-26, след като вкара последните си 4 опита с топки за 2 точки и триумфира, но и тук се получи голямо шоу. 

„Стеф спечели заслужено и ще трябва да опитам да го победя следващия път“ заяви Йонеску, която определено впечатли с уменията си, а Къри получи специален боксов колан от свръх-тежка категория за победата. 

Деймиън Лилард повтори победата си по стрелба отдалеч от миналата година, като и тук имаше доста драма. Дейм, заедно с Трей Йънг, Карл-Антъни Таунс и Тайрис Халибъртън имаха по 26 точки след първия кръг, което доведе до тай-брек за влизане във финала. 

Лилард и КАТ завършиха с по 16 в плейофа, докато Трей остана с 15 и тримата оформиха финала, в който Дейм отново наниза 26 срещу 24 за Йънг и 22 за КАТ, за да триумфира. 

В конкрса по умения с топка спечели триото от Индиана – Халибъртън, Матърин и Търнър, докато отборът на Виктор Уембаняма, който включваше още Паоло Банкеро и Антъни Едуардс, остана трети.