Деймиън Лилард се нареди до легендата Майкъл Джордън, след като спечели наградата за МВП в Мача на Звездите. 

Гардът на Милуоки стана едва вторият, който печели конкурс в събота, след като бе №1 по тройки и след това е избран за Най-полезен в същинската надпревара. 

През 1988 Въздушния триумфира в конкурса по забиване, който и досега остава един от най-легендарните в историята, а след това бе и МВП в сблъсъка. 

„Всеки път, когато си споменаван в една категория с Майк, това е чест и голямо постижение, дори и когато става дума за Звездния уикенд. Ако е толкова лесно повече хора щяха да са го правили от 1988 година насам. Така че това е наистина голям комплимент за мен” заяви Лилард, който завърши с 39 точки и вкара 2 страхотни стрелби от центъра. 

В Лигата обаче не останаха никак доволни от шоуто, след като защитата отново липсваше, а двата отбора си вкараха общо 397 точки след безброй стрелби от шоута. Липсата на конкурентност определено бе сериозна, след като никой не се напрягаше особено и това пак постави въпроса за бъдещето на формата. 

Антъни Дейвис дори сподели, че най-интересният момент е бил третата и четвъртата четвърт, когато отборите по забиване на Индиана и Чикаго направиха голямо шоу с изпълненията си.