18-десетгодишният украински баскетболист Артьом Козаченко почина в болница след наранявания, получени след нападение в Германия, съобщиха от пресслужбата на германския клуб ART Джайънтс (Дюселдорф), за който той играе.

На 12 февруари стана известно за смъртта на неговия съотборник, 17-годишният украинец Владимир Ермаков. Спортистите са били нападнати в град Оберхаузен на 10 февруари. Единият е починал на място, другият е откаран в реанимация.

"От момента на инцидента Козаченко беше в реанимация в болницата. За съжаление, през последните няколко дни състоянието му рязко се влоши и затова лекарите не можаха да направят нищо", се казва в изявление на клуба.

По данни на полицията, нападението е станало в резултат на кавга между спортистите и група тийнейджъри. Основният заподозрян е 15-годишен германски гражданин от турски произход. Смята се, че именно той е извършил намушкванията с нож.

Сред другите заподозрени са 14-годишен германски гражданин от гръцки произход и двама сирийци на възраст между 14 и 15 години. Всички те са задържани.