Баскетболният национал Георги Боянов заяви, че всички в отбора на България са изключително щастливи след победата над действащия световен шампион Германия с 67:62 в квалификационен мач за Евробаскет 2025.

"Щастливи сме. Мисля, че дори да не осъзнаваме какво сме направили заради емоции и адреналина, трябва да кажа, че всички момчета и щабът се борихме за България, за нашата родина. Направихме наистина страхотен мач и показахме тази българска енергия и непримиримост, която трябва да показваме. Благодарни сме на публиката, защото те днес много ни помогнаха. В трудните моменти, които имахме, дори се случи да ни поведат доста пъти, те просто ни дадоха сила", коментира Боянов и добави:

"Много съм благодарен, защото това нямаше да се случи. Мисля, че ги бихме с повече енергия, по-голямо желание и това, че излязохме на живот и смърт реално. Напрежението го има, но все пак те са световните шампиони и може би напрежението беше една енергия повече върху тях."

"Трябва да играем всеки мач по този начин. Ако играем по този начин, каквото се случи, всички ще бъдат доволни. Не мисля, че мачът с Швеция ни е повлиял, просто днес мотивацията и енергията бяха по-различни. Играхме задружно и зарадвахме всички българи", каза още Георги Боянов.