Черноморец стигна до финала за Купата на България по баскетбол, след като в страхотна драма надви Рилски Спортист със 75:73 в „Арена Бургас”. 

Това е първи финал в надпреварата за отбора от 49 години. Съперник за титлата утре ще е Спартак Плевен, който пък играе първия си финал в надпреварата от 28 години. 

Черноморец водеше през по-голямата част от мача срещу Рилски, включително и с 13 точки при 64:51 в средата на последната част, когато всичко излеждаше решено. 

Излизането на Травис Макконико за 5 лични нарушения обаче, разстрои играта на състава, а Рилски не се предаде и започна да топи изоставането си, като смъкна разликата до 2 точки в последната минута, а имаше и притежанието. 

Шон Смит обаче направи чадър при стрелба от тройката и заби на другия край 21 секунди до сирената, но и това не отказа самоковци, които бързо вкараха тройка чрез Чавдар Костов, а след два наказателни на Евгени Хаджирусев Майкълин Скот пропусна втория си опит от линията, но пък Джон Флорвиъс бе фаулиран при борбата и изравни от линията за 73:73. 

При последната си възможност Смит бе спрян, но притежанието остана за домакините и Хаджисурев подаде към Алекс Уандие, който от въздуха реализира и това се оказа решаващо. Шон Смит завърши със 17 точки и 14 борби за победителите, Макконико добави 15, а Ладериън Грифин още 14 точки, а след последната сирена феновете нахлуха на терена, празнувайки победата.