След като в началото на седмицата баскетболистите на Атланта направиха епичен обрат и надвиха Бостън след 30 точки изоставане, тази нощ Ястребите отново се наложиха над опонента в епичен сблъсък. 

Този път те спечелиха след продължение със 123:122, след като Дежонте Мъри отбеляза в последната секунда, за да донесе победата, завършвайки с рекордните в кариерата си 44 точки. 

Гардът реализира всичките 11 точки за отбора си в допълнителните 5 минути, като реализира победния кош с изстрел от около 6 метра през ръката на Джру Холидей. Преди това Джейлън Браун бе дал аванс на Детелините. 

Богдан Богданович вкара 24 точки за победителите, като изравни в края на редовното време с тройка, а ДеАндре Хънтър добави още 21 точки и 13 борби, за да може Атланта да запише 4-а поредна победа, с  което да изравни  най-дългата си серия през кампанията. 

С баланс 57-16 Бостън вече си гарантира първото място на Изток, а вероятно ще бъде и №1 в цялата лига, така че доиграва редовната кампания малко по-лежерно. Атланта е с 34-39 и преследва Чикаго (35-38) за 9-ото място. 

В  другия мач от деня Ню Орлиънс победи Милуоки със 107:100 след 28 точки на Зайън Уилямсън и 25 от Си Джей Маккълъм. Янис Антетокумпо водеше Елените с 35, но тимът загуби за втори път поред и продължава с колебанията.