Много неяснота предлага последния ден от сезона в НБА. Тази вечер всичките 30 отбора ще имат мачове, като доста малко неща са сигурни. 

На Изток първото място на Бостън е отдавна гарантирано, но след това позициите ще  се определят именно от последните срещи. 

Милуоки може да остане 2-и, ако победи Орландо, но при загуба ще се смъкне трети или 4-и. Ню Йорк също има шансове за втората позиция (мач с Чикаго), както и Кливланд, като за целта обаче, конкурентите на Кавс трябва да загубят. 

След това става силно неясно, тъй като Орландо (46-35), Индиана (46-35), Филаделфия (46-35) и Маями (45-36) ще разпределят местата от 5-о до 8-о. Чикаго и Атланта са 9-и и 10-и и няма за какво да играят. 

На Запад ситуацията е подобна, след като за първи път преди последния ден 3 тима са с еднакви показатели на върха. Оклахома Сити, Минесота и Денвър са с по 56-25, като Нъгетс са в най-неизгодната позиция след загубата си от Сан Антонио. 

Тъндър приема Далас, който е сигурен 5-и и ще играе с 4-ия ЛА Клипърс, Вълците са домакини на Финикс, който преследва 6-ата позиция, а шампионите ще гостуват на Мемфис. 

Интересно е, че ако всичките отбори спечелят, позициите остават тези – ОКС – Минесота – Денвър. Ако първите два отбора спечелят, а Нъгетс загубят, тогава Вълците ще бъдат №1. Денвър трябва да бие и конкурентите му да загубят, за да завърши първи. 

Борбата за 6-ото място също е жива, като Ню Орлиънс ще си гарантира позицията при победа над ЛА Лейкърс или загуба на Финикс. Езерняците (46-35), които са 8-и обаче, има за какво да играят, тъй като ако паднат, могат да се смъкнат до 10-о място. Сакраменто и Голдън Стейт са с по 45-36 и имат лесни двубои срещу Портланд и Юта и ще следят какво се случва в другите зали. 

Началото на половината двубои е от 20:00 часа българско време (тези от Изтока), а останалите ще бъдат от 22:30.