Американският баскетболен тим за Олимпиадата в Париж ще включва някои от най-големите звезди в играта и спокойно би могъл също да бъде наречен Дрийм Тийм. 

Селекцията вече е почти финализирана, но според информация на ESPN, отборът ще включва ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри, Джоел Ембийд и Кевин Дюрант. 

Генералният мениджър Грант Хил засега има само още едно свободно място преди тренировъчния лагер през лятото, но почти всичко е ясно. 

Съставът ще включва още съотборниците на ЛеБрон и Дюрант в Лейкърс и Финикс – Антъни Дейвис и Девин Букър, Антъни Едуардс от Минесота, Джейсън Тейтъм и Джру Холидей от Бостън, Бам Адебайо от Маями и Тайрис Халибъртън от Индиана. 

Треньор на отбора е Стив Кър, а американците за пореден път показват огромните си уважение към Олимпийските игри, след като често пренебрегват световните първенства, където и доста се провалят напоследък. 

Дюрант, заедно с Кармело Антъни, са единствените двама играчи в историята със злато в баскетбола от 3 Олимпиади. Джеймс има 2 титли от 2008 и 2012 и бронз от 2004. За Къри участието би било първо. От състава останал 4-и миналата година на световното първенство, са взети само Халибъртън и Едуардс. 

В групата на американците до момента попаднаха Сърбия и Южен Судан, като се чака и още един квалификант.