Джоел Ембийд и Филаделфия отдалечиха максимално потенциалния си сблъсък с Бостън в плейофите на НБА, след като докопаха 7-ата позиция в класираните. 

Сиксърс надвиха Маями със 105:104 в много оспорван сблъсък и ще играят с Ню Йорк Никс в първия кръг. 

Джоел Ембийд не бе убедителен, но все пак вкара 11 от своите 23 точки в последната четвърт. В герой обаче се превърна Ник Батум, който от пейката наниза 20 точки, от които 6 тройки, като 5 от тях вкара през второто полувреме. 

Домакините изоставаха с 12 точки на почивката, но направиха обрат, като в последните секунди Ембийд се отчете с ключова асистенция към Кели Убре, като вкара, а и бе фаулиран, като направи резултата 99:96. След това Батум блокира изстрел отдалеч на Хироу, Филаделфия взе борбата и затвори мача от наказателната линия. 

Джими Бътлър вкара 19 точки за Маями, но в края на първата част получи контузия в коляното и въпреки че остана на паркета, не бе ефективен. Той обяви, че се притеснява от увредени връзки и ще мине тестове. 

Горещите обаче ще имат още един  шанс за плейофите, тъй като ще приемат в сблъсък за 8-ата позиция и мач с Бостън, Чикаго. Биковете сразиха Атланта със 131:116 и ще гостуват във Флорида. Победителите вкараха почти 57% от стрелбите си, като Коби Уайт избухна с рекордните в кариерата си 42 точки. Серия от 17:2 в края на третата част вдигна разликата до 110:92 преди последния период, което се  оказа решаващо.