Лидерът на Маями Хийт Джими Бътлър ще пропусне няколко седмици поради контузия в коляното, което на практика го вади до края на сезона. 

От организацията все още няма официално съобщение за състоянието на играча, който пострада при загубата от Филаделфия, но някои от най-авторитетните журналисти съобщиха новината, позовавайки се на свои източници, което до голяма степен означава, че е вярна.   

Бътлър увреди коляното си в края на първата част, след съприкосновение с Кели Убре и макар и да остана в мача и да игра общо почти 40 минути, реализира едва 3 от 14 стрелби, а отборът му загуби. 

Това е сериозен удар върху Маями, който ще приеме Чикаго в директен сблъсък за 8-ата позиция в конференцията. Дори и Горещите да спечелят обаче, след това не ги чака нищо добро срещу лидера Бостън, особено без Бътлър. 

„Надявам се, че утре ще се събудя и ще мога да се движа нормално. В момента обаче, не мисля, че ще стане така” заяви Джими след мача с Филаделфия, явно усещайки, че става въпрос за сериозна травма.