Баскетболистите на Ню Орлиънс приключиха сезона на Александър Везенков и Сакраменто в НБА, след като спечелиха със 105:98 решаващия мач за 8-ата позиция на Запад. Така Пеликанс ще играят с Оклахома Сити, а Кралете ще мислят какво се обърка. 

Домакините играха по-добре през по-голямата част, като само в първата четвърт калифорнийци имаха известно предимство, което в един момент достигна до 7 точки в тяхна полза. 

Още във втората обаче Ню Орлиънс взе контрола, като се откъсна с 9. В третата четвърт разликата стигна 14, но след това падна до 7 и бе 9 преди последния период, като ДеАрън Фокс водеше гостите с 35 точки. 

Началото на последната част обаче интригата приключи. Серия от 14:3 отвори разлика от 97:77 в полза на Ню Орлиънс в средата на периода и въпреки че след това гостите успяха да понамалят изоставането си, обратът бе невъзможен. 

Везенков записа 2 точки за около 11 минути, като реализира на бърза атака, но и пропусна още 3 стрелби. Той записа още 2 борби и 1 открадната топка.  

За победителите Брандън Инграм се отчете с 24 точки, 6 борби и 6 асистенции, Йонас Валанчунас добави 19 и 12 овладени топки, а трима играчи от пейката вкараха между 10 и 13 точки, което също бе от значение. Така Ню Орлиънс спечели и 6-те мача срещу Сакраменто през сезона.