Никола Йокич наниза 32 точки и взе 12 борби, а Денвър отново удари ЛА Лейкърс със 114:103, за да поведе с 1-0 в плейофите на НБА. Триумфът бе 9-и поред за Нъгетс срещу калифорнийци, като серията им започна от финала на Запад миналата година. 

Езерняците влязоха много амбицирани в мача и в средата на втората част поведоха с 12 точки, но още до края на полувремето бяха застигнати. 

Ключова се оказа третата част, която бе спечелена от Нъгетс с 32:18 и това им  даде предимството, което те запазиха до края. ЛеБрон Джеймс наниза 19 точки до почивката, но след нея бе ограничен до 8. Антъни Дейвис вкара 32 за гостите, но ДиАнджело Ръсел бе едва 6 от 20 от игра и реализира 13. 

Джамал Мъри вкара 22 за победителите, а Майкъл Портър добави 19, като голямото предимство на Денвър бе при тройките – 15 срещу 8, както и при борбите в атака – 15-6, които доведоха и до 18 точки от втори шанс, а на всичкото отгоре домакините направиха и едва 4 грешки. В следващия мач Денвър пак ще е домакин във вторник сутринта. 

В същото време на Изток Ню Йорк измъкна 111:104 срещу Филаделфия и също поведе. Джейлън Брънсън и Джош Харт вкараха по 22 точки, но неочакваният герой бе Майлс Макбрайд с 21 от пейката. 

Джоел Ембийд реализира 29 за Сиксърс, но в края на втората част пак стресна отбора си, когато при една чудовищна забивка се приземи лошо и се свлече на земята с болки в коляното. Той се прибра в съблекалнята, но се завърна за второто полувреме, в което обаче не бе ефективен. 

Филаделфия губеше с 12 на почивката, но отлична трета четмърт дори изведе гостите напред с 6 при 78:72. Преднината им бе само 3 в последния период, в който домакините успяха да преобърнат нещата. Тройка на Джош Харт за 107:100 окончателно реши всичко минута до сирената.