Далас Маверикс измъкна 105:101 срещу Оклахома Сити, за да поведе с 2-1 победи в полуфиналите на Западната конференция в НБА. Тексасци ще бъдат домакини и в мач №4.

Оспорваният сблъсък бе решен в края, въпреки че домакините имаха предимство през повечето време, но без да могат да се откъснат решаващо.

Те поведоха с 9 точки в първата четвърт, но бързо бяха настигнати и на почивката Тъндър водеше с 52:51. Гостите дръпнаха с 65:55 скоро след подновяването на играта, но точно това сякаш възроди Далас, който отговори със серия от 16:0, за да си върне предимството.

В последната част Маверикс успяха да се откъснат с 9 при 92:83, но съперникът им остана близо, прилагайки и тактика с умишлено фаулиране на високите играчи на тексасци.

Всичко трябваше да се реши в последната минута, когато на сцената излезе Кайри Ървинг, който с трудно поднасяне с лявата ръка реализира за 104:99 39 секунди до сирената. Последва нарушение на Шей Гилджъз-Аликзандър в нападение, което ликвидира шансовете на Гръмотевиците, които след това си върнаха притежанието, но загубиха много време.

Пи Джей Уошингтън отново бе героят за победителите с 27 точки, докато Кайри Ървинг и играещият контузен Лука Дончич добавиха по 22. Най-голямото предимство на Далас бе в борбите в нападение – 15:6, което в един момент се оказа много важно.