Баскетболистите на Минесота размазаха Денвър със 115:70, за да покажат, че ще се борят до последно за мястото си в следващия етап на плейофите в НБА. 

След 3 поредни загуби в серията, Вълците доведоха нещата до 3-3 в серията и си върнаха увереността преди решаващия 7-и мач, който обаче ще бъде в залата на шампионите. 

Антъни Едуардс нанида 27 точки, а високите играчи на отбора Руди Гобер, Карл-Антъни Таунс и Наз Рийд не спряха да тормозят Никола Йокич и го ограничиха до 22 точки. 

Две серии бяха решаващи в мача. Първо домакините направиха 15:0 в първата част, за да дръпнат с 31:14 след  нея, а след това в последната вкараха 24 поредни точки, като предимството им стигна 50. Това бе най-голямата плейофна победа от 2015-а насам, когато Чикаго разби Милуоки с 54 точки. 

Денвър стреляха едва 30% от игра и 19% от тройката, но Йокич обеща, че тимът му ще бъде пределно мотивиран от случилото се в решаващия сблъсък. „Те ни унищожиха и ние трябва да си вземем поуките. Не трябва да забравяме случилото се“ заяви сърбинът. В Минесота обаче също ще бъдат готови. 

„Те са шампионите, играят у дома, феновете им ще ги подкрепят до последно, така че ще е невероятно трудно. Аз обаче съм въодушевен от това, което предстои, защогто чувството е страхотно и ще бъда готов“ изтъкна Едуардс.