От лагера на Денвър поздравиха Минесота след победата на Вълците, която детронира Нъгетс от върха в НБА. 

Вълците осъществиха знаменит обрат, изоставайки с 20 точки в началото на третата четвърт, като направиха серия от 54:24, за да поведат с 92:82, а след това и да спечеля с 98:90, а с това и серията с 4-3. 

„В наши дни трябва да си перфектен, за да станеш шампион. Този отбор на Минесота бе създаден, за да ни победи. Вижте само състава им. Имат две големи звезди, двама отлични защитници, както и Майк Конли, който вероятно е най-подценяваният играч в Лигата. Освен това разполагат и с най-добрият 6-и човек. Могат наистина да играят по всякакъв начин“ заяви Никола Йокич. 

Случилото се гарантира, че 6-и път поред НБА ще има различен шампион. След поредните титли на Голдън Стейт от 2017 и 2018, никой не може да повтори успеха си. През 2019 триумфът бе за Торонто, през 2020 за ЛА Лейкърс, през 2021 за Милуоки, през 2022 – Голдън Стейт и през 2023 Денвър. 

Така или иначе в лагера на Нъгетс бяха силно разочаровани. „Трудно е, защото вярвам, че трябваще да спечелим. Имахме толкова много възможности, включително и аз, така че наистина е много тежко“ отчете Джамал Мъри. 

„По-добрият тим спечели и аз не искам да отнема нищо от Минесота. Момчетата се раздадоха максимално, но просто не успяхме. Сезонът ни свърши и това е най-тежкото за нас“ добави треньорът Майкъл Малоун.