Джейлън Браун наниза 40 точки, а Бостън дръпна с 2-0 срещу Индиана във финала на Изток в НБА след много по-лесен успех в сравнение с първия сблъсък. Келтите спечелиха със 126:110 и ще бъдат уверени за двете си визити в Индианаполис, особено след като нямат загуба като гости в плейофите до момента. 

Началото бе равностойно, като гостите отново стреляха доста добре. След няколко смени на водачеството се стигна до 27:25 за Пейсърс след първия период. 

Първите минути на втория обаче, бяха ужасни за Индиана. Пропуски в нападение и грешки даде възможност на Келтите да направят серия от 17:0 и да поведат с 42:27. 

Джейлън Браун бе неудържим с 24 точки до почивката, но пък след добри мини серии на Пейсърс, те успяха да стопят пасива си до 51:57 на полувремето, макар че губеха сериозно борбата и имаха 10 грешки. 

В средата на третата част разликата падна до 68:66, след като Паскал Сиакам се разигра, но веднага след това в играта на Пейсърс отново се получи срив, авансът на Бостън бързо се вдигна след серия от 16:5, за да стигне до 84:71, след което домакините не бяха особено застрашени. 

На всичкото отгоре Тайрис Халибъртън напусна мача с проблем в левия крак и рано в последния период се разбра, че обрат няма да има. Джейлън Браун завърши с 40 точки за победителите, а Джейсън Тейтъм стигна до 23, след като през първото полувреме бе едва с 4. Сиакам вкара 28 за Индиана.