Баскетболистите на Реал Мадрид ще защитават титлата си в Евролигата от миналата година, след  като стигнаха отново до финала. 

Кралския клуб ще търсе 12-и триумф в турнира, след като победи Олимпиакос с 87:76 и ще се изправи срещу Панатинайкос в неделя вечерта в Берлин. Преди 12 месеца испанците надвиха гръцкия състав с точка разлика в драма, но сега бе много по-убедителен. 

Ключова се оказа първата четвърт, която завърши 28:10 за Белите. Реал показа забележителна успеваемост от дистанция, като реализираха 6 тройки от 8 опита, за да вземат сериозно предимство. 

След това преднината им достигна до 25 при 54:29 във втория период, но падна до 19 на почивката. Гръцкият тим се подобри след паузата и успя да свали изоставането си до 9 точки на няколко пъти, но Реал всеки път имаше отговор и в крайна сметка затвори спокойно мача. 

Джанан Муса се отчете с 20 точки за победителите, Марио Хезоня добави 12, а Венсан Поарие и Гершон Ябуселе по 11.  Победителите успяха в 68% от стрелбите си за 2 точки и вкараха 12 тройки от 27 опита. За Олимпиакос Алек Питърс реализира 23, но основни фигури като Томас Уолкъп, Мустафа Фал и Костас Папаниколау не бяха на ниво.