В Бостън засипаха с похвали героя от победата над Индиана Джру Холидей, който помогна на тима си да спечели със 114:111 и да поведе с 3-0 в серията. 

Келтите наваксаха 18 точки изоставане в последните 18 минути, като заиграха здраво в защита и ограниничиха съперника до едва 30% при стрелбата за този период, докато самите те стреляха 50%. 

Привлеченият преди сезона Холидей вкара кош и бе фаулиран, правейки резултата 112:111 в последната минута, а след като Джейсън Тейтъм не успя да вкара, открадна топката от Андрю Немхард по впечатляващ начин и вкара още 2 наказателни удара. Изстрелът за равенство на Аарън Несмит не бе точен. 

„Нямам достатъчно думи да говоря за Джру. Невероятен съотборник, борец и шампион. Сутринта не се чувстваше добре, като имаше треска, но преодоля всичко, за да бъде с нас на паркета и да бъде ключовата фигура за нас в края. Просто е човек за големите моменти” заяви Джейсън Тейтъм, завършил с 36 точки, 10 борби, 8 асистенции и нито една грешка. 

Бостън затвори мача със серия от 13:2, след като изоставаше със 101:109 2:38 минути преди края. „Джру е просто различен. Нямам какво друго да кажа. Просто прави разликата” отчете Джейлън Браун. 

Домакините играха без Тайрис Халибъртън, който бе с контузия и Нембхард вкара 32 точки, но допусна тази неточност в края. „Опитах да стигна до позиция за стрелба, но той застана пред мен, загубих топката и допуснах грешка” призна младока, чийто тим ще бъде домакин и в мач №4.