В Бостън Селтикс приеха философски тежката си загуба от Далас, която запази интригата във финала на НБА. 

Маверикс разбиха съперника си със 122:84 у дома, за да запишат първия си успех в серията, което със сигурност ще им даде увереност, въпреки че изостават с 1-3 и ще гостуват в следващия двубой. 

„Няма какво да говорим за това непрекъснато. Такива неща се случват и нищо не можем да променим. Винаги казваме, че дали ще загубиш с 2 или с 30 точки губиш един мач. Не се оправдаваме и мога да обещая, че със сигурност ще бъдем по-добри в следващия двубой“ заяви Джейсън Тейтъм. 

„Да отдадем заслуженото на Далас, защото те играха здраво и доминираха при борбите. Поставиха ни под натиск, а ние пропуснахме много стрелби и им позволихме да се почувстват комфортно. Трябва да се стегнем, да си извлечем поуките и да мислим за следващия двубой. Не сме очаквали да е лесно и няма причина да изпадаме в паника“ отчете Джейлън Браун. 

„Истината е, че те просто бяха по-добри от нас в сблъсъка и играха много по-добре. Определено имаха предимство и това е трудно за приемане, но това е реалността“ изтъкна ветеранът Ал Хорфърд.