Райън Гарсия изглежда прави опити, за да издълбае дъното с постоянните си публични изяви. Този път той реши да се заяде с баскетболната легенда Майкъл Джордан, макар двамата да нямат абсолютно нищо общо, предаде Boec.bg.

Латиноамериканецът бе заснет да коментира дейността на „Въздушния Майк“ в магазин за обувки, където си позволи да разкритикува един от най-успешните атлети в цялата история на спорта, като заяви, че „не прави нищо за хората, а кецове може да прави всеки“, цитиран от Sportskeeda.

Това обаче звучи повече като опит на „Крал Ри“ да измести фокуса от името си, защото в последните месеци около него има само скандали – налудничаво поведение в подготовката за боя с Девин Хейни, провал на кантара, провал на тестовете за допинг, публични обиди с жени от спорта и извън него. Сякаш 25-годишният боксьор е решил да се изправи сам срещу света без видима цел.

Бърза справка с името на Майкъл Джордан показва, че той е един от посланиците на UNICEF по света, има ръководна дейност в организацията на „Специалните Олимпийски игри“, ежегодно прави дарения за десетки милиони към организации за развитие на младите и бедните в САЩ.