Легендарната организация на Лос Анджелис Лейкърс вече има споразумение с новия си треньор. 

Според ESPN Езерняците ще наемат Джей Джей Редик с 4-годишен контракт, който ще му носи по около 8 милиона долара на сезон. 

Редик, който в момента е телевизионен анализатор и има  много успешен подкаст заедно с ЛеБрон Джеймс, с който е и много близък, досега не само че не е бил главен треньор, нито топ-асистент. Той има 15-годишна кариера в НБА, като бе известен като отличен стрелец от тройката. 

Миналия уикенд той е провел разговори с генералния мениджър Роб Пелинка и собственика Джийни Бъс, които са продължили и през тази седмица, а предложението му е било направено в четвъртък сутринта. 

Отличният начин, по който Редик комуникира и се свързва с играчите и сериозното му IQ са били основните неща, които са накарали калифорнийци да го наемат. Мнението и на другата суперзвезда в отбора – Антъни Дейвис, също е изиграло много важна роля. 

В историята има няколко случая, в които бивши играчи веднага са ставали главни треньори. Последният бе Джейсън Кид през 2013-а, а в тази група влизат още Док Ривърс, който спечели и титлата, Марк Джаксън и Лари Бърд.