Новият треньор на Лос Анджелис Лейкърс Джей Джей Редик се прицели в титлата, след като бе представен официално. 

Той подписа договор за 4 години и ще получава по около 8 милиона долара на сезон, макар че мнозина са скептични относно назначаването му поради липсата на опит. 

Езерняците минаха през няколко варианта, като най-близо бяха до треньора на UConn Дан Хърли, преди в крайна сметка да се спрат на Редик, който досега работеше като анализатор и имаше много добър подкаст, в който участваше редовно ЛеБрон Джеймс. 

„Както сигурно сте чули досега не съм бил треньор в НБА” започна шеговито Редик. „От известно време обаче съм категоричен, че именно това искам да правя. Наистина силно искам да бъда треньор на Лейкърс и да стана велик треньор в тази Лига. Целта е да печеля титли и играчите ми да постигат максимума в кариерите си. Не мисля, че настоящият състав на отбора е чак толкова далеч от това да бъде сериозен претендент за титлата” заяви Редик. 

ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис не присъстваха на представянето му, но други играчи бяха. Краля има срок до 29 юни да каже дали ще приеме последната година от договора си с Лейкърс или ще стане свободен агент. Засета подкаста на Редик също спира. 

„По време на търсенето си просто искахме да направим нещо различно, защото много лесно може да попаднеш в морето от еднаквост около теб. Много бързо при разговора ни с Джей Джей видяхме, че той има различен поглед и философия за баскетбола” заяви генералният мениджър на Езерняците Роб Пелинка.