Eдна от звездите на от американския тим по баскетбол отпадна за предстоящите Олимпийски игри в Париж. 

Кауай Ленърд няма да пътува за френската столица, като на мястото на крилото на ЛА Клипърс е повикан шампиона с Бостън Дерик Уайт. 

„Кауай се готвеше усърдно през последните седмици за Олимпиадата и имаше няколко много силни тренировки в Лас Вегас. Той се чувстваше готов, но уважи решението на националния отбор на САЩ, както и на Клипърс, че е в негов интерес да прекара останалата част от лятото подготвяйки се за предстоящия сезон в НБА“ се казва в официалното съобщение. 

Ленърд пропусна 12 от последните 14 мача на Клипърс заради възпаление на коляното, което явно е основната причина той да отпадне от състава и така да не може да запише първото си участие на престижния форум. За последните 7 сезона Кауай пропусна общо 256 мача. 

Заместникът му Уайт обаче идва след великолепен сезон, в който регистрира средно по 15,2 точки и 5,2 асистенции на мач. Той бе ключова фигура в защитата на Келтите, като може да пази няколко позиции, което го прави изключително полезен и не случайно получи договор за 4 години, за които ще прибере 126 милиона долара. 

В тима на Щатите имат въпросителна относно състоянието и на Кевин Дюрант, който е с разтежение в прасеца и не тренира от известно време.